Să vezi și să nu crezi! Gestul controversat al unui bucureștean este demn de filmele de comedie. Șoferul și-a lăsat mașina parcată pe 3 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Ei bine, asta nu-i tot! Continuarea poveștii te va lăsa, cu siguranță, fără cuvinte!
Nu trece o zi fără ca vreun șofer din București să devină vedetă pe grupul de Facebook, „Ai parcat ca un bou”. De data aceasta, un conducător auto din Capitală i-a lăsat fără cuvinte pe mulți. A încălcat legea, după ce a parcat pe 3 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, la Lidl, din Sectorul 3. Nu s-a gândit prea mult, căci a lăsat mașina nesupravegheată, cu geamurile deschise și pe avarii. Un trecător a văzut întreaga situație și a decis să-l facă celebru pe rețelele de socializare. A scos telefonul, a fotografiat mașina, apoi a urcat-o pe internet alături de descrierea: „Undeva prin Ozana.”
Internauții și-au pus alte întrebări: De exemplu, cât timp a stat șoferul acolo? Asta pentru că se poate observa cu ochiul liber că mașina are geamurile deschise și este pe avarii, parcată pe 3 locuri de handicap. Acest lucru i-a făcut pe oameni să creadă că bucureșteanul este încă în mașină. Chiar și așa, tot a încălcat legea.
„Dar nu este parcată acea mașină, cred eu. Doar s-a oprit în acea zonă.”, a scris cineva.
Un alt comentariu a fost: „Nu, dacă nu ai probleme medicale și nu ai cardul care îți permite staționarea pe acele locuri, nu ai ce căuta acolo. În niciun caz în poziția asta.”.
Indiferent de timpul petrecut pe acele locuri sau de motivul pe care l-a avut, șoferul tot risca să fie amendat. „E la ordinea zilei, sunt mulți care parchează sau opresc așa acolo!”, a mai scris un internaut.
”E pericol la LIDL-ul ăla”, este un alt comentariu.
Conducătorii auto care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități trebuie să știe că se pot alege cu amenzi uriașe, în cazul în care nu dețin card-legitimație care să ateste că au probleme sau că transportă persoane cu dizabilități. Legea nr. 145/2020 arată că acești șoferi riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
„g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, potrivit legii.